Voice over, de prequel van Scherven

De musical “Scherven” begint met het gegeven dat een jong mens zichzelf in de spiegel ziet en van woede en frustratie de spiegel en dus zijn/haar “zelfbeeld” kapot gooit. De stukken komen als vier delen van de persoon in Spygeland terecht. (Spiegelland/psycheland) en moeten daar een fase doormaken. Ze moeten de splinters van hun bestaan bij elkaar rapen, want dán pas kunnen ze geheeld terugkeren naar de mensenwereld. In Spycheland dwalen ook wat oudere mensen die in hun midlifecrisis zitten. Ach ja, het zijn fases en daar moeten we doorheen. Maar de sprookjeswezens vinden het wel alarmerend dat er zoveel zelfbeelden aan gruzelementen gaan.

Bij Club La onderzoeken we op dit moment met elkaar wat de redenen kunnen zijn dat mensen hun zelfbeeld in splinters laten gaan. We onderzoeken waarom iemand niet meer kan leven met het beeld dat hij/zij in de spiegel ziet.

Dikwijls komt het erop neer dat we in ons hoofd en hart een stem horen die ons vertelt dat we niet “goed genoeg” zijn, als een soort voice over. (Vandaar onze werktitel)  Maar waar komt die stem vandaan?

De leerlingen hebben personages bedacht en zijn op dit moment in tweetallen bezig met het schrijven van dialogen en het onderzoeken van de karakters van de personages.
De leerlingen nemen hierin hun eigen ervaringen mee. Het gaat om eigen verhalen, maar ook om verhalen van mensen die ze kennen.

laAlles wordt in een mix gedaan, waarbij logische verbanden worden gelegd, zodat de personages die ontstaan een echt karakter hebben en een ontwikkeling doormaken.

Naar aanleiding van wat er uit de bijeenkomsten komt, maakt Ellis muziek en liedjes en maakt een coherent verhaal van alle input, uiteraard in overleg met Evan en de groep. Evan bedenkt mooie dansen die het gevoel van de verhalen illustreren.

Ondertussen onderzoeken we allerlei manieren van theater maken: we improviseren, we bespreken soorten theater, we dansen, we zingen etc.

We zijn nog aan het onderzoeken waar we dit verhaal voor het voetlicht kunnen brengen. Hoe dan ook… we genieten allemaal erg van het proces!