Rooster 2019-2020

Lieve collega's, leerlingen en ouders van leerlingen,

Omdat ook Kzing zich moest en moet houden aan de maatregelen die het Covid virus moeten afremmen, zijn er de laatste tijd geen fysieke Kzing-lessen geweest. Wij hebben geprobeerd voor elk van onze doelgroepen een goede oplossing te vinden, die recht doet aan onze eerder gemaakte afspraken en de mogelijkheden die wij hebben.

De situatie op het moment dat de fysieke lessen werden stopgezet en wat er daarna gebeurd is en zal gebeuren:

 • De pianoleerlingen hebben 23 lessen gehad, waarvan uit coulance 1 in mindering wordt gebracht, i.v.m. ziekte van Ellis. We gaan dus uit van 22 lessen. De resterende lessen zijn per Whatsapp/filmpjes gegeven. 1 les wordt aan het begin van het nieuwe schooljaar gegeven. Dan hervatten we ook de live lessen, als de omstandigheden dit toelaten. Dat gebeurt beneden in de huiskamer, omdat we daar 1 1/2 meter afstand kunnen houden. Ouders kunnen dan waarschijnlijk niet binnen wachten. (Alles onder voorbehoud, uiteraard.)
 • De leerlingen van Club Fa hebben 23 lessen gehad en een wintershow met bijbehorende repetitie. Er zijn zoomlessen geweest en oefenmateriaal op www.kzingflix.kzing.nl. De gemiste lessen worden in het nieuwe schooljaar ingehaald en de voorstellingen worden doorgeschoven.
 • De leerlingen van Club So hebben 16 lessen gehad en een wintershow met bijbehorende repetities. Er zijn zoomlessen geweest en oefenmateriaal op www.kzingflix.kzing.nl. De gemiste lessen worden in het nieuwe schooljaar ingehaald en de voorstellingen worden doorgeschoven.
 • De leerlingen van Club La hebben ook zoom-momenten gehad. We gaan na de zomervakantie verder met het project.

Ook tijdens de zomervakantie bieden wij nog gratis het online aanbod op onze Kzingflix website.  De zoomlessen stoppen na 29 mei.

We hopen dat iedereen onze inspanningen gezien en gewaardeerd heeft en we hopen iedereen na de zomervakantie in goede gezondheid terug te zien. Twijfel niet, zo gauw we kunnen, beginnen we weer!

Hartelijke groet van Ellis en Evan

Hieronder lichten wij de specifieke afspraak voor elke doelgroep toe:

Voor de theaterleerlingen:

De zoomlessen stoppen na 29 mei, in verband met de zomervakantie.

De lessen die niet live gegeven zijn en de voorstellingen worden over het schooljaar heen getild.

In de wijkcentra mag tot 1 september nog niet gezongen worden. Dus wij mogen in ieder geval nog niet zingen als het schooljaar in de week van 17 augustus begint.

Ook zijn onze groepen te groot om daar op dit moment te oefenen, maar wij hopen dat dat in de week van 17 augustus wel mag.

Tot 1 september zijn evenementen niet mogelijk. Bizzy Bobo kan dus ook niet 21 juni gespeeld worden. Het plan was om deze voorstelling te verplaatsen oktober 2020, maar het ziet ernaar uit dat dat te kort dag is. Het zou best eens november kunnen worden. De voorstelling "Scherven" zal worden verplaatst naar december 2020. Er zal in 2020 dan helaas geen wintershow zijn. We gaan ons best doen om ervoor te zorgen dat de leerlingen zich in ieder geval kunnen presenteren.

De leerlingen kunnen blijven oefenen met materiaal dat op de Kzingflixsite staat. Ze vinden daar ook heel veel ander muziekmateriaal. Het wachtwoord is iedereen inmiddels bekend. Alles is gecommuniceerd per mail.

Club So onderhoudt contact met elkaar via de groepswhatsapp. Wij zijn hier (afwijkend van de afspraken) tijdelijk bij aangesloten, omdat het de snelste manier is om onze leerlingen van So te informeren.

Voor de lessen op de basisscholen:

Tot 19 mei worden er zeker geen fysieke lessen gegeven. We volgen berichtgeving van het RIVM. We vergelijken ons daarbij met theaterverenigingen.

Voor de pianoleerlingen:

Ik volg de regels van het RIVM, maar neem mijn specifieke situatie wel mee in mijn overwegingen. Ik heb toegezegd dat ik 1 les uit coulance zou inhalen, omdat ik 2 keer ziek ben geweest. Hieronder staat het aangepaste rooster.

 • De week van 16 maart was er tussenvakantie
 • De week van 23-29 maart heeft Ellis met een aantal leerlingen onderzocht wat de beste mogelijkheid was voor online lessen. Deze les wordt ingehaald.
 • 30 maart tot 5 april: zou eigenlijk les 25 zijn, maar er worden 2 lessen afgetrokken. Dit is dus les 23. Vanaf hier tellen we verder : er is online les gegeven
 • 6-12 april: les 24: er is online les gegeven
 • 13-19 april: les 25: er is online les gegeven
 • Er is gewoon 2 weken meivakantie
 • 4-10 mei: les 26 zeker nog online les
 • 11-17 mei:les 27 zeker nog online les; we volgen deze week de berichtgeving van de premier en de waarnemingen van het RIVM nauwlettend en letten op het nieuws
 • Een week hemelvaartvakantie We kijken wat er mogelijk is en hoe de ontwikkelingen zijn en nemen op grond daarvan een besluit voor de laatste lessen voor het jaar
 • 25-31 mei: les 28 Online les
 • Pinkstervakantie
 • 8- 14 juni: les 29 Online les. Dit is de laatste les die dit jaar wordt gegeven. 
 • 15- 21 juni: les 30. Let op, hier is iets veranderd: ik ga deze les verplaatsen naar het nieuwe schooljaar. Zie het nieuwe rooster. De kans dat ik dan een betere oplossing heb gevonden voor het lesgeven in de 1 1/2 meter samenleving, is groter.

**************************************************************************************************************************************************************************

Oude informatie over de fysieke lessen. Dit schema zal worden hervat, wanneer mogelijk. Alleen de data van de uitvoeringen zijn dan veranderd. 

 

Club Fa: donderdagmiddag 16.00 uur tot 17.15 uur   Huiswerk en andere informatie voor Club Fa

Club So: donderdagmiddag 17.15 tot 18.30 uur          Huiswerk en andere informatie voor Club So 

Club La: vanaf 19.00-20.30 uur                                     Informatie voor Club La 

Club Fa gaa door tot zij op 21 juni hun voorstelling gespeeld hebben. 

 

Hieronder staat het lesrooster van Kzing zoals dat was voor de maatregelen rondom Covid.