Nog geen live lessen, maar wel zoom-contact

22-4-2020

We hadden natuurlijk gehoopt dat er vanuit Kzing al weer “live” lessen gegeven konden worden, maar uit de woorden van de minister-president blijkt dat voorzichtigheid geboden is. Voor Kzing gelden uiteraard heel andere omstandigheden dan voor basisschoollessen in de cognitieve vakken en buiten sporten.

  • Wij zitten met groepen van zo’n 30 leerlingen in een lokaal. Werken met halve groepen is niet effectief. We missen dan steeds de helft van onze cast.
  • Ook afstand houden van elkaar is bij theatergroepen niet mogelijk. Acteren betekent bij elkaar staan, samen dansen, elkaar aanraken… en hoewel kinderen het virus mogelijk weinig overdragen, zijn wij toch liever voorzichtig met hen en wachten wij liever eerst even af hoe het gaat als de scholen open zijn.

Dat betekent voor ons dat wij de komende weken elkaar nog niet zullen treffen in het Wijkcentrum, hoe naar we dat ook vinden.

  • Evenementen worden tot 1 september niet toegestaan, daarom lijkt het ons niet verstandig en is het waarschijnlijk zelfs verboden om in juni of juli met zo’n 200 mensen bij elkaar te gaan zitten in een zaal voor een voorstelling.

Dat betekent, zoals wij u al gemaild hebben, dat de voorstelling 21 juni niet door zal gaan. Wij zijn er vanuit gegaan dat onze voorstellingen in het nieuwe schooljaar gespeeld zullen worden. Wij hebben nog geen datum kunnen prikken. We hopen dat Bizzy Bobo in oktober gespeeld kan worden en Scherven in december.

U weet uit een vorige mail dat wij met dit alles al rekening hebben gehouden. De lessen die wij hiervoor nog moeten geven, schuiven wij door naar het nieuwe schooljaar. Onze leerlingen krijgen dus alle lessen waar zij recht op hebben.

Mensen die de laatste termijn nog niet betaald hebben, mogen dit uitstellen tot 1 augustus.

In die zin, hoefden wij onze leerlingen in principe geen alternatief aan te bieden, maar om onze Kzing kids de kans te bieden ook thuis met theater en muziek bezig te zijn, hebben wij in het begin van de Corona periode een nieuwe Kzingflix-site in de lucht gebracht. Ook nu nog mogen alle leerlingen hier gratis gebruik van maken. Wij hebben hier telkens Kzing-materiaal op gepost, waaronder materiaal om de musical mee te oefenen.

Toch lijkt het ons fijn om persoonlijk contact met onze kids te onderhouden. Daarom bieden wij de komende periode korte zoom-lessen aan op de vrijdagavond. Dat wij gekozen hebben voor de vrijdag, heeft te maken met het feit dat wij in deze Corona periode wekelijks heel veel lessen online moeten aanbieden. De vrijdagavond was nog een mogelijkheid voor ons.

Hartelijke groet van het team van Kzing!