Informatiebrief voor Club Fa

Hoorn 12 augustus 2020

 

Lieve leerlingen, ouders en begeleiders,

Hoe gaat het met jullie? Hopelijk hebben jullie veel plezier gehad in de vakantie en voelen jullie je uitgerust genoeg om weer aan de gang te gaan. Excuses dat we jullie zo laat informeren over de activiteiten van Kzing, maar we hadden eerder nog niet alle info. De persoon bij Netwerk die hier over gaat, was pas vanaf vandaag van vakantie terug.

Het plan was eigenlijk om aanstaande donderdag 20 augustus te beginnen met alle groepen van Kzing. Vandaag hoorden we dat Kzing  pas vanaf 3 september in het Wijkcentrum ingeroosterd staat. Dit kwam doordat het voor de grote vakantie de regel bij Netwerk was dat er tot 1 september niet gezongen mocht worden in de Wijkcentra. Kooractiviteiten werden toen om die reden weggehaald uit de planning. De aanvangsdatum van de activiteiten van Kzing verschuift daardoor naar donderdag 3 september.

Hoe jammer dat enerzijds ook is, het biedt Netwerk wél de tijd en mogelijkheid om nog wat meer onderzoek te doen naar het ventilatiesysteem. Zij zijn hierover al in overleg met de gemeente.

We hopen dat u er begrip voor heeft dat we tot de voorzichtige groep horen en aan dit soort zaken aandacht besteden. Wij voelen ons verantwoordelijk voor onze leerlingen, hun ouders,  vrijwilligers en onszelf. Door de lange tijd die Evan nodig heeft om te revalideren van Corona (inmiddels al bijna 5 maanden),  zijn we erg geschrokken. Niet voor iedereen is Covid een simpel griepje.

Waar wij er in juni nog stiekem vanuit gingen dat wij  in oktober de voorstelling van Bobo op de normale manier zouden kunnen spelen, is het inmiddels duidelijk dat dat best lastig gaat worden.

  • Zoals gezegd verloopt Evan’s revalidatieproces minder voorspoedig dan gehoopt. Dansen zit er echt nog niet in. Hij kan ook nog geen les geven bij Kzing. Hij start eerst voorzichtig met een paar dagen op de basisschool waar hij werkt en hoopt zijn activiteiten langzaam op te bouwen.
  • De cast is ook niet meer compleet, doordat er door omstandigheden wat kinderen weg zijn gegaan. Ik heb Bobo inmiddels wél voor de derde keer herschreven, maar als we met dat nieuwe script gaan werken, zou dat betekenen dat de kids zich wéér een andere versie eigen zouden moeten maken.
  • We zouden alles in 4 lessen ingestudeerd moeten krijgen. We zijn bang dat er veel weggezakt is. Dan zouden we alle leerlingen erg moeten pushen. Dat lijkt ons in deze situatie niet wenselijk. Voor veel kinderen is dit sowieso al een spannende tijd. Mogelijk hebben veel leerlingen ook meer behoefte aan iets nieuws dan aan “oude koek”. Dat gaan we aan hen vragen.
  • We kunnen bij een voorstelling minder mensen in het publiek kwijt, waardoor de zaalhuur en overige kosten niet gedekt kunnen worden. We zouden de voorstelling vaker kunnen spelen, maar ervaring leert dat dat voor deze leeftijdsgroep heel zwaar is. Of we zouden de kaartjes duurder kunnen maken, maar er zijn ook mensen die in deze tijd juist minder te besteden hebben.

Natuurlijk gaan we dit project wel op de een of andere manier afronden. De manier waarop gaan we met de kids bespreken. In ieder geval willen we Bobo begin oktober hebben afgerond. Tot dit is afgerond, hoeft u natuurlijk niets extra’s te betalen.

Na deze afsluiting starten we uiteraard weer met een nieuw project. We gaan het er met de kids zelf over hebben waar zij zin in hebben. De leerlingen die normaal gesproken door zouden stromen naar Club So, zullen bij elkaar in een groep geplaatst worden, tot zij samen in kunnen stromen in de oudere groep.

Wij zouden het erg op prijs stellen, als u ons even een korte reactie zou willen sturen op onze info. We horen heel graag hoe uw kind erop dit moment instaat en of het nog bijzondere dingen heeft meegemaakt waar wij aandacht aan moeten besteden of begrip voor moeten tonen. Het is immers voor iedereen een lastige tijd geweest.

Wij wensen alle leerlingen een goede start van het schooljaar toe. We kijken uit naar de eerste les, waarin we elkaar weer in het echt zullen ontmoeten!

Vriendelijke groet van Ellis, Evan en de rest van het team