Muziektheater maken bij Club Kzing

Hou je van zingen, dansen en acteren?  
Je bent van harte welkom op de donderdag in Wijkcentrum Kersenboogerd om een gratis les mee te doen in één van onze musicalgroepen. En ook als je achter de schermen mee wil helpen, ben je van harte welkom! De sfeer in onze groepen is gezellig en we hebben een geweldig vrijwilligersteam. We helpen elkaar en iedereen hoort erbij. De oudere leerlingen zijn vaak vrijwilliger bij de voorstellingen. Vaak maken leerlingen hier vrienden voor het leven.

Stuur gerust een mailtje naar info@kzing.nl 

 
 
 
 
 
 
 

 
 

Wat we doen bij Kzing Ook voor jou
Bij Kzing leer je jezelf te presenteren. We acteren, dansen, zingen en leren over muziek. Regelmatig sta je in een musical of show op een theaterpodium, versterkt, mooi gegrimeerd, vaak in kostuum en in prachtig licht. Je hoeft niet te auditeren. Wie wil, speelt een rol. Er wordt rekening gehouden met wat je durft, wil en kan. Je laat samen met je vrienden zien en horen wat je geleerd hebt.

Het materiaal wordt speciaal geschreven en gecomponeerd voor de groepen en sluit aan bij wat er leeft in de wereld.

De sfeer in de groepen is heel gezellig. Er worden vaak vriendschappen voor het leven gesloten en leerlingen uit de verschillende leeftijdsgroepen voelen zich bij elkaar betrokken. Ze mogen ook gratis naar de voorstellingen van de andere groepen komen kijken en helpen vaak mee.

Leeftijdsgroepen
Er zijn bij Club Kzing  verschillende leeftijdsgroepen voor kids en jongeren tussen de (ongeveer) 6  en (ongeveer) 17 jaar. Soms blijven mensen langer, omdat zij samen met vrienden acteren. De indelingen zijn nooit star. Ieder schooljaar kijken we naar de meest geschikte samenstelling van de groepen. Leeftijd speelt hierbij wel een rol, maar ook spelervaring telt mee en ook in welke groep je beste Kzing-vrienden zitten. Er wordt overlegd waar je je het beste thuis voelt.

Backstage

De Backstagegroepen. 
Lijkt het je leuk om te helpen aan de achterkant van het theater? Doe dan mee met één van de backstagegroepen, die ons, onder leiding van een volwassene, met van alles helpen. Je kunt meedoen met: Club Techniek, Club Decor, Club Hand- en span en Club Grime.

Dit kost  niets. Je hebt er meteen een heel gezellige vriendengroep bij.

Hoe ziet het komende schooljaar eruit? 
Covid zette het afgelopen jaar een stevige streep door de rekening. Wij willen iedereen nog erg bedanken voor de vriendelijke houding waarmee deze veranderingen zijn ontvangen. We hebben ter compensatie wat zoomlessen gegeven en kids konden tijdelijk gratis gebruik maken van de Kzingflix-site. We halen ook nog een aantal lessen in in dit schooljaar. Dit alles heeft ook nog invloed op het komende schooljaar, want producties moeten toch worden afgerond.

FATijdelijk kleinere groepen en verdelen van de lestijd
In verband met Covid hebben wij de groepen iets kleiner gemaakt en de lesduur iets korter. Dit om tussendoor de oefenruimte te kunnen ventileren en alle kids wat meer ruimte te geven. Als de perikelen rondom Covid voorbij zijn, zullen de bij elkaar behorende groepen uiteraard weer samengevoegd worden en de lestijd ook weer iets langer zijn. Sorry voor het ongemak.

Het komende schooljaar is in 3 stukken verdeeld: 

I. De eerste periode loopt tot en met de eerste week van oktober. 

  • Club Fa rondt Bizzy Bobo bizz..”  af. De leerlingen ontvangen binnenkort een mail met de groepsindelingen en de lestijd. Voor deze lessen wordt uiteraard niets gerekend.
  • Club So gaat verder met het oefenen van  “Scherven”. De leerlingen ontvangen binnenkort een mail met de groepsindelingen en de lestijd. Ook zij hoeven uiteraard niets te betalen, want zij presenteren zich altijd later.
  • Club La gaat verder met het oefenen van “Voice over”. Ook zij hoeven niets te betalen.

II. De tweede periode start de tweede week van oktober. Instromen in Club Mi en Fa is mogelijk. 

broer en zus

 • We starten met een nieuw project voor Club Mi:                                                  van 16.00-1.640  (informatie over het project en de lesprijs volgt)
 • We starten met een nieuw project voor Club Fa:                                                  van 16.50-17.30   (informatie over het project en de lesprijs volgt)
 • We starten met een tussenproject voor de instroomgroep van Club So:         van 17.40- 18.20  (informatie over het project en de lesprijs volgt)
 • Club So gaat door met “Scherven”. Ze presenteren zich alleen iets later. Er hoeft niet te worden bijbetaald. Na deze periode is “Scherven” afgerond.
 • Club La gaat door met ” Voice over. We hopen dat ook zij zich gepresenteerd hebben voor de kerstvakantie.

II. De derde periode start (als Covid het toelaat) na de kerstvakantie. Instromen in Club So en La is mogelijk. 

 • Club Mi en Club Fa gaan door met hun projecten waarmee ze zich hopelijk in juni weer op normale wijze kunnen presenteren en als dit door Covid niet kan, wordt dat direct na de zomervakantie van 2021.
 • Het nieuwe project voor Club So start. (informatie over het project en de lesprijs volgt t.z.t.) De tussengroep van Club So stroomt nu in in dit project.
 • Club La start met een nieuw project.  (informatie over het project en de lesprijs volgt t.z.t.)

Meedoen?
Een keer een les meedoen om te kijken of het iets voor je is? Uitproberen of je het leuk vindt om bij Backstage te komen helpen?  Stuur een mailtje naar: info@kzing.nl  Iedereen is van harte welkom bij Kzing!