Kzing op maat

Kzing 
Bij kzing vinden we het leuk om materiaal op maat te maken voor bepaalde (les)situaties.

Heeft u behoefte aan een speciaal lied, gedicht of aan een mini-musical? Wil u een eigen schoollied? Of heeft u zelf een leuk idee waarbij u graag de hulp van het team van Kzing zou willen?

Neem dan gerust contact met ons op! info@kzing.nl

Kzing op basisscholen
Kzing is sinds 2015 ook werkzaam op basisscholen, in reguliere lessen en in keuzecursussen.

We maken en werken met thematisch materiaal aan de hand waarvan we leuke dramalessen, danslessen, muzieklessen of thematische lessen geven. Dit wordt voor kinderen en jongeren geschreven en in de praktijk getoetst.

Drama L

Ook bij u op school 
Ook uw school kan gebruik maken van ons materiaal.

Het is voor een leerkracht eenvoudig en kost haast geen voorbereidingstijd of moeite. Daardoor is het kort (10 minuten) in te zetten en vaker in te zetten. Het is in hoge mate vakoverstijgend en heeft ook een brede muzische en maatschappelijke insteek.

Kzing.tv
Dit materiaal is nu ook voor uw school beschikbaar. U kunt een abonnement nemen op Kzing.tv.

Wanneer je regelmatig met het materiaal van Kzing werkt, voldoe je als leerkracht ruimschoots aan de eisen die gesteld worden bij de leerlijnen voor de groepen en aan de gestelde kerndoelen.

Je werkt nooit aan één geïsoleerd aspect.

Pinguins

Vakoverstijgend
Dit komt, zoals we al aangaven, doordat het materiaal bovenal vakoverstijgend is en vaak uitnodigt tot reflecteren. Je werkt  niet alleen aan een ritme-oefening, maar aan een ritme-oefening die ook over Afrika en het nut van regen gaat, waarbij je het kan hebben over de klimaatverandering. Je leert een gedichtje over de lente en vlinders, maar bent meteen bezig met rijmschema’s, ritme en bodypercussie.

Je werkt niet alleen aan het aanleren van een leuk lied of het doen van een teacher in role spel; je werkt tegelijkertijd ook  aan het thema weerbaar zijn.

Je luistert niet alleen naar de muziek van Debussy, maar je hebt het ook over impressionisme in de schilderkunst.

Veel van ons materiaal is maatschappij betrokken.  Denk aan een les over vrede en vrijheid in Nederland, over de ontdekking van Kaap Hoorn,  over pesten, over blij zijn met jezelf, over de seizoenen, over dyslexie hebben, over boos zijn, over hobby’s, over slavernij, over Sinterklaas, over armoede en rijkdom, over sorry zeggen, over landschappen etc.

En als u iets mist op onze site, heeft u de mogelijkheid om direct aan ons te vragen of we er materiaal voor hebben of willen maken. Er ligt nog heel veel op de plank, bij Ellis en ze vindt het ook leuk om iets te maken.

Deze brede insteek heeft niet alleen te maken met het feit dat Ellis al meer dan 35 jaar muziekles aan kinderen heeft gegeven en al 16 jaar lang geëngageerd theater met kinderen maakt, met haar eigen materiaal. Evan is hier al 9 jaar bij betrokken en is als docent in het primair onderwijs goed op de hoogte van de interesse en vaardigheden van elke leeftijdsgroep. Tel daar bij op hun maatschappelijke betrokkenheid en je krijgt het materiaal van Kzing.

Keyboardles op basisscholen
Ook zijn we  bij Kzing inmiddels twee jaar bezig met het ontwikkelen van  een methode  waarbij het keyboard in alle bouwen kan worden ingezet.

De leerlingen werken zelfstandig met het materiaal. Deze methode is ook op Kzing.tv. te vinden.

Geïnteresseerde leerlingen kunnen aan het einde van het jaar al heel wat leuke liedjes spelen en de overgang naar de muzieklessen op de middelbare school verloopt soepel.

We merken  dat de leerlingen door de Kzing-lessen meer algemene muzikale kennis hebben, meer gewend zijn aan verschillende soorten muziek, beter kunnen luisteren, vaker kiezen om op muziekles, dansles of theaterles te gaan en meer een eigen smaak ontwikkelen en leren om die onder woorden te brengen.

Contact

Bent u enthousiast geworden? Neem gerust contact met ons op.

Of neem een abonnement op Kzing.tv.

Vraag gerust om info: info@kzing.nl

Zelfstandig musiceren in de klas!

Het team van Kzing!