Lesvorm

Verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden bij het volgen van privéles. Waar je voor kiest hangt af van je doelstelling, het niveau waarop je speelt,  de tijd die je er voor vrij kunt maken en de mogelijkheden in het rooster van de leerling en de docent. Dit wordt in overleg afgesproken.

Wekelijks les 

Reguliere wekelijkse lessen op een vast afgesproken tijdstip, bieden de beste mogelijkheid om geleidelijk aan steeds beter te gaan spelen en is bovendien de goedkoopste optie. Er worden 30 lessen in een schooljaar gegeven. De schoolvakanties zijn vrij. Daarnaast zijn er een paar tussenvakanties. De ervaring leert dat het stimulerend is als leerlingen ongeveer elke 4 weken een weekje vakantie hebben, om het geleerde te verwerken.  U betaalt 30 keer het lesbedrag, in twaalf maandelijkse termijnen.

Knipkaart

Soms is wekelijks les geen optie. Een knipkaart kan dan uitkomst bieden. Een knipkaart bestaat uit  5 lessen van 30 minuten, die in overleg opgenomen kunnen worden, ook met grotere tussenpauzes. De les kan tot 24 uur van te voren  door de leerling of docent worden verplaatst. De kaart blijft een jaar geldig. De kaart wordt de eerste les vooruit betaald. Deze lesconstructie kan handig zijn voor b.v. gevorderde leerlingen, die een onderwerp uit willen diepen, maar geen behoefte hebben aan wekelijkse les. Er wordt ook gebruik van gemaakt door mensen die wisselende werkuren hebben, of veel op vakantie zijn, of door jongeren die in het eindexamenjaar zitten, maar toch niet helemaal willen stoppen met de lessen..

Imega Mindyndividueel 

De meest gekozen optie is een individuele les van 30 minuten. Dat betekent dat een leerling 30 minuten lang de volledige aandacht van de docent krijgt en voldoende input krijgt, om een week lang thuis aan de gang te gaan. In de les wordt aandacht besteed aan precies datgene wat deze leerling wil leren, in overleg met de docent.

 

Tram en Van

Koppelles  

Soms wil iemand graag samen met iemand anders op les. Dat is natuurlijk mogelijk. Vaak gaat het om 45 minuten les. Dan wordt het lesgeld voor de genoten lestijd gedeeld door de beide deelnemers. Bij ziekte van de een krijgt de ander toch de volledige les. Verder gelden de afspraken van de reguliere wekelijkse les.

 

Hoe lang wil ik les? 

Soms willen mensen een andere lestijd dan 30 minuten. Heel jonge kinderen (5 of 6 jaar) kunnen soms genoeg hebben aan 20 minuten. Langer les krijgen (b.v. 45 minuten voor één persoon) kan nuttig zijn als je meer training in de les wil , of wanneer je meer oefenmateriaal voor de hele week nodig hebt, omdat  je niet genoeg hebt aan de portie die behandeld wordt in één les.

Muziekles op maat

Wanneer u eigenlijk behoefte heeft aan een lesvorm die hier niet op staat, of meer informatie zou willen ontvangen, stuur dan even een mailtje. We denken graag mee!