Visie

Ons aanbod

Onze onderwijsvisie

Der Mensch spielt nur, wo er in voller Bedeutung des Wortes Mensch ist, und er ist nur da ganz Mensch, wo er spielt.“

Wij sluiten ons aan bij deze woorden van Friedrich Schiller (1759 – 1805), want wij merken dagelijks wat een verrijking het is om als “spelend mens” door het leven te mogen gaan en welke mooie ontwikkelingen er zijn als mensen durven te “spelen.”

Tegenwoordig kan je gebruik maken van het materiaal van Kzing via twee sites: 

1.Kzing.tv, een site waar ook drama-materiaal, luistermateriaal, bewegingsmateriaal in combinatie met maatschappelijke onderwerpen (vakoverstijging) te vinden is. Klik op deze link om die site te bekijken. 

2. Deze liedjessite: Kzing.nl, met een aantal van de liedjes van Kzing die gebruikt worden in het onderwijs. 

Terwijl je speelt, musiceert, creëert, beweegt, luistert, kijkt en kennis maakt met andere kunstuitingen, leer je jezelf en de wereld op een speelse manier kennen. Je leert hoe je jezelf verhoudt tot de wereld. Je ontwikkelt een eigen smaak en leert om die te verwoorden en argumenten te gebruiken. Ook leer je om jezelf op een positieve manier te presenteren, gebruikmakend van je eigen talenten en creativiteit.
 
Zingen neemt natuurlijk een grote plaats in, bij ons onderwijsaanbod. Samen zingen is een geweldige manier om verbondenheid te creëren, iets over een onderwerp te leren, even te ontspannen tussen drukke lessen door, leren je stem te laten horen, leren naar elkaar en jezelf te luisteren en je muzikale vaardigheden te laten groeien. 

Ook in ons liedmateriaal zoeken wij bewust aansluiting bij wat er leeft in de wereld en bij de belangstellingwereld van  leerlingen. Een kleine greep: internetgebruik, pesten, jezelf blijven, armoede, rouwverwerking, middelbare schoolkeuze, het milieu, hobby’s, de jaarfeesten, de seizoenen, de bibliotheek, andere culturen, voedsel, vrede en vrijheid, de geschiedenis, ADHD hebben, verdrietig zijn, boos zijn etc.

Wij zijn bewust bezig met inclusiviteit. Iedereen hoort er immers bij, ook als je een lichte beperking hebt, of moeite hebt met leren. We proberen dat ook in ons filmmateriaal te laten zien en te laten horen in onze teksten. 

Ook proberen we toegankelijk te zijn voor iedereen. We doen ons best de prijzen betaalbaar te houden en werken ook bewust op basisscholen en aan materiaal voor basisscholen, zodat alle kinderen kennis kunnen maken met ons aanbod. Om deze reden bieden we ons materiaal ook digitaal aan. 

Tips om te zingen met je groep

Stel niet te hoge eisen aan jezelf of aan je groep. (Bijna) iedere dag samen zingen, zorgt er als vanzelf voor dat het zingen vooruitgaat. Je hoeft geen geschoold musicus te zijn. Klik op de link als je tips kan gebruiken.

Lees meer over onze onderwijsvisie !

Als je op deze link klikt, kan je onze uitgebreide visie op cultuuronderwijs lezen.

Heb je de informatie gevonden die je zocht? Zo niet, vul hieronder dan een nieuwe zoekterm in.