De volgende thema’s per seizoen gerangschikt

Thema's voor het begin van het schooljaar

Hieronder vind je linkjes naar themapagina's. Op deze themapagina's vind je linkjes naar materiaal dat gebruikt kan worden in periode 1.

Direct na de schoolvakantie besteden we natuurlijk aandacht aan de sfeer in de groep en aan een goede leerhouding. Iedereen moet ervan overtuigd zijn dat iedereen het recht heeft om gelukkig te zijn op school. We zijn allemaal collega's .

Herfstthema's

Hieronder vind je themapagina's met materiaal dat gebruikt kan worden in periode 2. De herfst nadert en we gaan dan ook aan de gang met thema's die passen bij de herfst, zoals sprookjes, het bos, voeding en oogst bijvoorbeeld. Dierendag, Sint Maarten en Sinterklaas vallen ook in deze periode.

Winterthema's

Hieronder vind je themapagina's met materiaal dat gebruikt kan worden in periode 3. Het is de periode van advent, kerstmis en oud en nieuw. Na de kerstvakantie loopt de winterperiode door. Zing dan de liedjes over sneeuw en ijs, die je vindt onder “Het weer”.

Lentethema's

Hieronder vind je themapagina's met materiaal dat gebruikt kan worden in periode 4. Tijd voor lentemateriaal. We kunnen weer naar buiten. Jonge dieren, Pasen, Koningsdag, Grapjesdag, Vrede en vrijheid, Moederdag. Hoera voor de lente!

Zomerthema's

Hieronder vind je themapagina's met materiaal dat gebruikt kan worden in periode 5. We werken toen naar het einde van het schooljaar. Deze periode gaat over zee, zon, Vaderdag, de zomer, naar een andere klas gaan, zomervakantie en andere culturen.

De vijf seizoenen van Kzing gedurende het schooljaar : 

Als je op één van de plaatjes hieronder klikt, zie je alleen de thema’s van dat seizoen.

Mis je een thema?

Mis je een thema? Mail ons dan. Misschien hebben we tijd om iets voor je groep te schrijven en te componeren !

Niet gevonden wat u zocht? Voer een nieuwe zoekterm in.: