Evan Castenmiller

Evan: “Kinderen zelfvertrouwen geven, zodat zij hun eigen talenten durven te ontwikkelen!” 

Evan Castenmiller raakte door de jaren heen steeds meer betrokken bij het bedrijf van Ellis, omdat zijn eigen passie ook bij kinderen, muziek, dans en onderwijs ligt.

Vanaf het begin van Kzing staat Evan als leerkracht voor de groepen. Tegenwoordig geeft hij ook lessen kunstzinnige oriëntatie op basisscholen. Ook geeft hij op verzoek workshops op basisscholen, als dat binnen zijn drukke schema past.

Stimulerende samenwerking

Evan is een kritische sparring-partner van Ellis. Hij voegt de inzichten van een nieuwe, frisse generatie toe aan de ervaring en creatieve vaardigheden van Ellis. Bovendien brengt hij zijn ervaring als docent in het primair onderwijs in. Hij is daarnaast zelf ook graag creatief bezig. Zijn invloed op het materiaal is van belang. Het wordt hierdoor meer eigentijds. Evan en Ellis genieten erg van hun samenwerking. Samen vormen zij een goed duo bij Club Kzing.

Passie voor onderwijs

Evan is docent in het primair onderwijs en heeft ontzettend veel geduld met kinderen. Hij is dol op muziek en vindt kinderen fantastisch; kinderen vinden hem meestal ook fantastisch. Hij geniet ervan om de kinderen uit te dagen tot een onderzoekende en actieve houding. Bovendien vindt hij het heel leuk om kinderen dingen bij te brengen. Hij geniet er van als zij steeds vrijer en steeds meer zichzelf worden.

Opleiding

Evan speelt gitaar, piano, heeft danservaring, volgde jaren zanglessen en richtte zich ook tijdens zijn Pabo studie veel op de ontwikkeling van kind en muziek. Hij is op de hoogte van veel verschillende muziekstijlen en weet deze te “vertalen” naar een onderwijssituatie.