Muzieklessen die aansluiten bij de leerling

keyboardlessen, pianolessen, solfègelessen en muziekgeschiedenislessen

muzieklessen privé

Aansluiten bij de leerling
In de muzieklessen van Kzing leer je vaardigheden die je de rest van je leven zelfstandig kan gebruiken om van muziek en musiceren te genieten. Volgens ons hoort een docent je aansluiting te zoeken bij jouw eigen muzikaliteit, terwijl hij of zij je speeltechnieken bijbrengt en theoretische kennis leert toe te passen. Dat kan je langs vele wegen leren.  

 

Hoe leer jij?

Auditief, visueel of kinesthetisch?

Hoe leer jij?
Mensen leren op verschillende manieren. De een is wat meer auditief ingesteld en leert vooral op het gehoor. Een ander is visueel wat sterker en vindt het fijn om iets te zien, bij voorbeeld bladmuziek of een synthesia. Een derde moet eerst iets voelen en is daarmee wat meer kinesthetisch ingesteld. Weer een ander moet iets eerst kunnen ordenen en  begrijpen, voordat hij het kan doen. We zoeken aansluiting bij jouw manier van leren. 

 

Er mogen altijd vrienden meekomen naar de les bij Kzing

Musicerende meisjes

Wat motiveert jou?
Motivatie is een van de belangrijkste succeselementen in het leerproces. Iedereen heeft een eigen reden om les te willen nemen. Soms heeft iemand een muzikale voorkeur. Daar spelen we graag op in. Het maakt niet uit of je je na je pensionering bezig wil houden met jazz, kinderliedjes wil kunnen spelen voor je klas of voor je kindje, op een simpele manier volksliedjes wil begeleiden, klassiek wil leren spelen of dat je alles van Disney wil leren spelen, of een andere wens hebt. We proberen samen je doel te bereiken. Hopelijk ontdek je dat het leuk is om zelf een actieve rol te spelen in je leerproces. We  vinden het ook leuk om mensen met andere muziek kennis te laten maken. 

Zelfs Mega Mindy kan piano leren spelen

Authenticiteit

Passende leerstof en werkwijze en snappen wat je doet.
Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van methodisch lesmateriaal dat je stap voor stap verder brengt, maar we werken niet uitsluitend met één methode. We gebruiken in de les allerlei materiaal zoals letterliedjes, bladmuziek voor twee handen, of juist alleen een melodielijn met akkoordsymbolen. We helpen je ook om op je gehoor dingen uit te zoeken, bij voorbeeld aan de hand van YouTube filmpjes.  We hopen je ook te leren hoe muziek in elkaar zit. Wat zijn akkoorden? Welke toonsoort? Welke maatsoort? ukt het om mee te zingen? Kun je een stuk transponeren (hoger of lager zetten) etc. Dat maakt je handig en zelfstandig. En het is leuk!

 

Plezier is erg belangrijk. Samenspelen is leuk.

Een opa en kleinzoon spelen quatremains

Lessen
Je ontvangt 30 lessen in een schooljaar. Naast de schoolvakanties is er af en toe een tussenvakantie. Zo’n weekje rust tussendoor geeft een boost aan het studieproces. De privé- lessen mogen in 12 termijnen worden betaald. Tussentijdse opzegging is mogelijk. De opzegtermijn is: de maand uit, plus de volgende maand.

Van harte welkom!
Spreekt onze visie u aan? Kom dan gewoon een gratis les proberen. Stuur een mail naar info@kzing.nl  We kunnen via de mail ook een afspraak maken om eerst eens telefonisch met elkaar te spreken.

 

leren improviseren

meisje improviseert op een thema

Instrumentkeuze 

Ellis Castenmiller 

Het lesrooster